7 voordelen van werken in de horeca

Zoek je nog een bijbaan waar je leuk geld mee verdient? Er zijn verschillende uitzendbureaus die leuk werk aan bieden. Zoals een uitzendbureau uit Veghel, je kan hier vacatures vinden voor werken in de horeca! Als je denkt aan werken in de horeca dan denk je snel aan werken in weekend. Maar is dat nou wel zo’n probleem? Hieronder hebben wij wat voordelen van werken in de Kempen op een rij gezet voor horeca vacatures staan.

De voordelen van werken in de horeca

  1. Omgaan met klanten: als je in de horeca werkt ga je met veel mensen om. Het zijn bijna altijd andere mensen en leer je dus veel mensen kennen. Het kan heel leuk zijn om mensen te ontmoeten. Omdat die mensen klanten zijn moet je goed met ze om kunnen gaan, je moet altijd vriendelijk zijn tegen de klant. Ook al gaat alles fout in de keuken mag de klant die wat besteld heeft niets merken. Je moet doen alsof het de koning is, als je dat blijft denken dan kan het eigenlijk alleen maar goed gaan. Als je heel vriendelijk met de klant omgaat zal die begrijpen dat jullie niets aan de drukte kunnen doen. Hij zal het dus respecteren hoe het personeel met hem omgaat.
  2. Upselling en cross-selling: in de horeca kan je van alle verkooptechnieken uitoefenen. Sommige mensen vinden dit erg leuk om te doen, en de klant kan het ook fijn vinden als je met ze mee denkt. Maar het moet niet als opdringen ervaart worden bij de klant. Je kan deze verkoopvaardigheden toebrengen als iemand bijvoorbeeld een koffie besteld, je kan dan vragen of die misschien ook gelijk een stuk appeltaart erbij wilt. Misschien wist die niet eens dat jullie dat ook verkochten. Hij kan het erg waarderen als je met hem mee denkt en hij kan zelfs fooi geven.
  3. Samenwerken met collega’s: ook leer je goed samenwerken met collega’s in de horeca. Bij de horeca is geen 1 dag hetzelfde en moet je dus ook flexibel zijn. Bijvoorbeeld als het een keer mooi weer is denken veel mensen aan uiteten of uitgaan. De kans is dus groot dat er dan ook wat meer personeel nodig is. Wees dus flexibel met je werktijden, overwerken is ook iets waar je rekening mee moet houden. Nadat iedereen weg is uit het restaurant gaan de meeste werknemers nog even een drankje doen. Je mag dan zelf pakken of maken wat je wilt. Misschien heb je wel een cocktail een paar keer gemaakt en ken je deze uit je hoofd!
  4. Dubbel geld verdienen: een van de grootste voordeel van het werken in de horeca is het krijgen van fooi. Soms krijg je van mensen fooi wanneer ze iets bestellen, dit is niet verplicht maar het gebeurt regelmatig dat mensen fooi geven. Wat ook leuk is aan werken in de horeca is gratis feestjes! Als er een feestje is bij het bedrijf waar je werkt mag je uiteraard gratis naar binnen. Je hebt dus eigenlijk een gratis feestje, sterker nog je krijgt er zelfs voor betaald om mee te feesten! Wie wil dat nou niet?
  5. Omgang met geld: omgaan met geld speelt ook een grote rol in de horeca. Dit is handig voor jezelf omdat je goed met geld om kan gaan. Je kan na een tijdje snel rekenen hoeveel ze terugkrijgen. Het kan je later ook een boost geven in je carrière omdat jezelf en andere mensen weten dat je goed met relatief klein geld kan om gaan.
  6. Veel uren maken: als je geen moeite hebt met veel uren maken, dan is de horeca echt iets voor jou. Je weet nooit echt tot hoe laat je moet werken in die nacht, dit kan zijn dat je soms erg veel uur maakt en dus aardig wat verdient.
  7. Afwisselend: in de horeca werk je erg afwisselend, geen 1 dag is dus hetzelfde. Elke dag ontmoet je nieuwe mensen en ontdek je nieuwe dingen in het vak. Als je dus niet elke dag hetzelfde werk wilt doen, is de horeca een leuke baan!!

Werken in de horeca

Oftewel, er zitten een hele hoop voordelen aan het werken in de horeca!