Hoe schrijf je een goede pakkende SEO-tekst?

Hoe schrijf je een goede SEO tekst? Wat zijn de benodigdheden en de ingrediënten? Allereerst is de structuur en opbouw van een SEO tekst belangrijk. Wil je een bepaald punt maken in een artikel bijvoorbeeld dan doe je er goed aan achtergrondinformatie in te winnen en jouw visie op een bepaalde zaak te ondersteunen met bewijsmateriaal bijvoorbeeld uit het nieuws of de wetenschappelijke wereld. Tot de structuur van een tekst behoren onder andere alinea’s, goede tussenkoppen, een rake titel enzovoorts. Je begint in sommige gevallen met een inleiding of eindigt met een conclusie. Hoe dan ook staan de verschillende onderdelen van de SEO tekst al dan niet direct met elkaar in verbinding.

 

Zorg voor toegankelijke taal

Naast de structuur en de opbouw van een tekst bepaalt jouw keuze aan trefwoorden en zoekwoordcombinaties de mate waarin een tekst door jou op het internet gevonden kan worden. Des te groter de populariteit van jouw tekst des te meer lezers je zult trekken. Schrijf eventueel ook aantrekkelijk zodat je jouw publiek weet te boeien. Maak zinnen niet onnodig lang, kom ter zake en zorg voor toegankelijk taalgebruik zodat de drempel voor potentiële lezers niet te groot is.

Een goede SEO tekst scoort niet alleen hoog in google maar de inhoud ervan spreekt lezers ook tot de verbeelding. Een SEO tekst bestaat niet alleen uit de juiste trefwoorden maar ook uit de woorden, zinnen en gedachten die je hieromheen formuleert.

SEO-tekst

Wees een tekstschrijver met know how

Het kan nooit kwaad om de door jou geschreven teksten te Googelen op het internet om te kijken hoe snel je bij deze teksten uit kunt komen. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om jouw trefwoordencombinaties of de zoekmachines van bijvoorbeeld Google te analyseren middels hulpprogramma’s als Google Analytics of Adwords. Een goede SEO tekstschrijver heeft niet alleen kennis van trefwoorden maar ook van actuele schommelingen en veranderingen in het veld die bepalen of een tekst hoog in Google komt. Door op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de SEO in te spelen vergroot je de kans dat jouw tekst als eerste gelezen gaat worden.

Klik hier voor meer informatie.

Wil jij weten wat je nog maar kan doen om de SEO van jouw website te verbeteren? lees dan hier verder om te zien wat een SEO-scan voor jou kan doen.