Optimaliseer je website aan de hand van een SEO-scan

Heb je een website of webshop maar wordt deze nog niet goed gevonden in de zoekmachines? Dan is het tijd om met de SEO aan de slag te gaan. Voordat je begint, is het verstandig om alle verbeterpunten in kaart te brengen. Dan weet je precies waarmee je aan de slag moet gaan en of je eventueel hulp nodig hebt. Een SEO scan kan je daarbij eenvoudig op weg helpen. Dit is een automatische scan waarmee de verbeterpunten op het gebied van zoekmachine-optimalisatie zo veel mogelijk inzichtelijk worden gemaakt.

Technische optimalisatie van je website

De meeste optimalisatiepunten zijn waarschijnlijk te vinden op het gebied van de onpage SEO, dit wordt ook wel de technische optimalisatie van je website genoemd. Dit kan gaan om de snelheid van je website, de gebruiksvriendelijkheid, maar ook om de basisonderdelen zoals het invullen van de juiste meta beschrijvingen voor pagina’s. Andere belangrijke onderdelen zijn bijvoorbeeld de beschrijvingen die je meegeeft aan afbeeldingen en de verhouding van zoektermen in de content op je website.

mac-459196_960_720

Relevante backlinks verzamelen

De volgende stap is het beginnen met linkbuilding. Om je website meer autoriteit te geven, is het belangrijk om backlinks te verzamelen van relevante en kwalitatieve websites. De autoriteit van je website stijgt vervolgens wat weer een positief effect heeft op je posities in de zoekmachines. Er zijn echter veel do’s en dont’s op het gebied van linkbuilding, en onze scan krijg je daarom ook tips hoe je hiermee het beste en het meest efficiënt aan de slag kunt gaan.

digital-marketing-1725340_960_720

Blijf de SEO optimaliseren

Vervolgens kun je je website op verschillende manieren gaan optimaliseren zodat je website en daarmee je pagina’s en producten sneller worden gevonden in de zoekresultaten van zoekmachines. Zo is het aan te raden om een eenvoudige blog te maken, waarvoor je artikelen schrijft die te maken hebben met jouw producten. Verder is het van belang dat je actief ben op sociale media, zodat je meer bezoekers krijgt en je een betere band kunt opbouwen met klanten. Je kunt bijvoorbeeld om recensies vragen en prijsvragen starten.

Wil jij erachter komen hoe je artikelen op een pakkende en SEO technische manier schrijft? lees dan hier verder over SEO-teksten.