PE-trainingen voor accountants

PE staat voor Permanente Educatie, dit wordt als onmisbaar gezien voor accountants. Met deze PE-trainingen wordt ervoor gezorgt dat de kennis en expertise van een accountant verbreed wordt. Ook bieden deze trainingen accountants de kans om meer toegevoegde waarde te hebben voor hun opdrachtgevers en klanten. In dit artikel vertellen we nog wat meer over de toegevoegde waarde van deze PE-trainingen voor accountants.

De PE-trainingen worden op maat gegeven

Accountant is een breed beroep met allerlei verschillende aspecten, het is dan ook logisch dat deze trainingen op maat gegeven kunnen worden. Op basis van de kwaliteiten van de accountants kan er les worden gegeven om zo meer kennis te vergaren. Een PE-training wordt gedaan op basis van vaktechniek, vaardigheden en de mindset van de accountant. Er zijn heel veel verschillende PE-trainingen waaruit gekozen kan worden, aangeboden door meerdere organisaties. Deze trainingen worden ook in meerdere lesvormen aangeboden, zowel online, één op één en klassikaal.

PE-training

De koppeling met de praktijk is belangrijk

Door deze trainingen wordt er geprobeerd om zo snel mogelijk de geleerde theorie in de praktijk uit te voeren, waardoor je meer toegevoegde waarde voor meerdere partijen kan hebben. Deze trainingen bieden namelijk de accountant de kans om beter te worden in het vak wat ze uitoefenen, wat toch als een lastig beroep wordt beschouwt. Deze directe koppeling is ook belangrijk omdat er hierdoor sneller geleerd kan worden.

Verplichting voor accountant

Buiten deze voordelen voor accountants op het gebied van kennis en expertise, is het simpelweg ook gewoon verplicht voor de accountants om deze trainingen te volgen. Door het volgen van PE-trainingen worden er PE-punten vergaard, de meeste accountants hebben de eis om per drie jaar durende cyclus 120 van deze PE-punten te verzamelen, met een minimum van 20 punten per jaar. In principe hebben de accountants vaak de vrije keus om te kiezen uit trainingen, het komt ook wel eens voor dat een bepaalde training verplicht wordt gesteld voor specifieke accountants om te volgen. Zo is voor 2019 het onderwerp fraude verplicht voor ondere andere openbare accountants, intern en overheidsaccountants en accountants in business.

PE trainingen

Belangrijke om te kiezen voor de juiste instellingen

Probeer als accountant altijd te kiezen voor een erkende onderwijsinstelling, de garantie voor een kwalitatieve training wordt hierdoor gegarandeerd. Om beter te worden is het natuurlijk belangrijk dat de training van hoge kwaliteit is, anders is het zonde van je tijd. Ga altijd na of dat de instelling het erkende CEDEO certificaat hebben, dan kan je gerust gebruik maken van de PE-trainingen die ze aanbieden.