Het vinden van vacatures bouwkunde

Ook vacatures bouwkunde zijn er volop. In de bouwsector lopen mensen rond die beschikken over een zeer brede kennis van bouwkunde. Als geen ander kan een bouwkundig adviseur of ingenieur je bijstaan bij de constructie van een pand en adviseren als je plannen hebt om te renoveren.

Toekomstig onderhoud

Wat doet een bouwkundige? Veelal wordt een bouwkundige ingeschakeld als er een bouwtechnisch keuringsrapport moet komen. In dat rapport neemt de bouwkundige alle belangrijke aspecten op van een pand. Ook instellingen van de Vereniging van Eigenaren doen vaak een beroep op een bouwkundige. Overigens worden in het rapport ook zaken als toekomstig onderhoud beschreven. Met andere woorden; in een keuringsrapport wordt duidelijkheid verschaft over de huidige staat van het pand en wat de toekomstige kosten voor onderhoud van het pand zullen zijn.

Geldverstrekkers eisen in bepaalde gevallen ook dat er een keuringsrapport opgesteld wordt, om zo eventueel verborgen gebreken op te sporen. Bouwkundige is overigens een algemene benaming, binnen bouwkunde gelden ook weer talloze specialisaties. Vacatures voor mensen met een afgeronde studie bouwkunde zijn er net als andere vacatures in de bouw in overschot. Vacatures voor bouwkundigen vragen wel de nodige expertise en bouwkundige vacatures overheid worden ook al veel gevraagd. Werken in de bouwkunde is afwisselend werk en werk waar financiële belangen mee gemoeid zijn.

Asbest, betonrot en de staat van de muren

Stelt een bouwkundige een keuringsrapport op, dan worden situaties rondom asbest in een woning in kaart gebracht en wordt ook betonrot en afvoeren en waterleidingen in beeld gebracht. Er wordt gekeken of er sprake is van glas lekkage, houtrot en hoe de staat van de muren en het metselwerk is. Ook de bodem wordt onderzocht, zoals dit ook geldt voor de staat van elektra. Aan de beoordelingen van de bouwkundige wordt heel veel waarde gehecht en zoals gesteld kleven er vaak veel financiële belangen aan.

Bouwkundige wordt ook wel eens bouwpatholoog genoemd

In het werkveld wordt een bouwkundige ook wel bouwpatholoog genoemd. Zelfs in vacatures bouwkunde wordt deze term wel eens gebruikt. Ook niet zo gek; omdat iemand in de bouwkunde zich immers vooral bezighoudt met inspectie en onderzoek van constructies en er de degelijkheid van bepaalt in het kader van de specificaties en de geldende regelgeving. De bouwpatholoog kan algemene inspecties en onderzoeken uitvoeren, maar kan zich ook richten op specifieke gebieden zoals bijvoorbeeld de elektrische systemen of alleen het loodgieterswerk.
Bouwkunde

Mensen en instellingen behoeden voor nemen verkeerde beslissingen

Zeker als de bouwkundige zich richt op het vaststellen van schades in een gebouw wordt de term patholoog wel eens gebruikt. Bouwselect heeft een ruim aanbod vacatures bouwkunde. In deze tak van sport is veel en variërend werk te vinden. Krijg jij de gelegenheid om een vacature in te vullen, dan krijg je bovendien een buitengewoon verantwoordelijke baan. Een baan waar best wat stress bij komt kijken maar aan de andere kant ook een baan die mensen en overheden kan behoeden voor het nemen van verkeerde beslissingen. Aan het eind van de rit is jouw rol en de toepassing van je kennis en vaardigheden van significante waarde voor de outcome. Het is goed om dit te beseffen voordat je reageert op een van de vacatures bouwkunde die bij Bouwselect beschikbaar zijn.

Is bouwkunde toch net niet wat je zoekt? kijk dan eens naar ons artikel over Werktuigbouwkunde.